Sport Massage

aagje sport pedicure

Sportmassage bij Aagje

Massage.....

is een van de oudste manieren van genezen....

Aandacht, warmte, ontspanning, de kwaliteit van de masseur of masseuse en de massageolie hebben stuk voor stuk massageeen genezende werking op de spieren, gewrichten en zelfs de organen. Door massage (aanraking en warmte) neemt het hormoon Oxytocine toe. Oxytocine stimuleert een rustig en vredig gevoel, bevordert het ontspannen van de spieren en brengt de bloeddruk omlaag. Via massage wordt de aandacht teruggebracht naar je lichaam, waardoor je minder 'in je hoofd zit' en meer tot jezelf komt. Het functioneren van ons lichaam en ons denken liggen in elkaars verlengde. Wanneer we teveel van ons lichaam vragen, zet dit zich schrap en uit dit door verkramping van spieren. Ook te veel geestelijke belasting gaat ten koste van ons lichaam. Een mens krijgt last van geestelijke overbelasting door oververhitting van organen en ook verkramping van spieren. Het soepel maken van de spieren is een van de methoden om deze fysieke en geestelijke spanningen op te lossen. Dit doel kan het beste worden bereikt door massage van diverse spiergroepen.
Mannen en vrouwen die zich regelmatig laten masseren zitten op den duur lekkerder in hun vel. Voelen zich gezonder en zijn minder snel moe. De masseur of masseuse is perfect in staat om te voelen waar zich de spanningen in de spieren manifesteren. Ontspanning treedt op als de spieren worden gemasseerd ofwel zich zelf ontspannen als ze soepeler zijn.

Daarnaast kan ook preventieve sportmassage helpen om blessures te voorkomen en de flexibiliteit van de spieren te verhogen. Een goede doorbloeding van de spieren zorgt er voor dat ze minder kwetsbaar zijn voor blessures. Een spiermassage na het sporten is zeker aan te raden, Het verkort de hersteltijd van de spieren waardoor je weer snel fit en zonder spierpijn kan sporten.

Enkele voordelen van (sport-) massage zijn:massage_anatomie

  • geeft nieuwe energie
  • zorgt voor lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • houdt het lichaam gezond
  • kan verlichting geven bij pijn

En dit zijn nog maar enkele redenen om uzelf of een ander regelmatig een (sport-) massage cadeau te doen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Heeft u een goede vriend of kennis die soms klaagt over spanningen of spierpijn na het sporten? Geef hem of haar dan eens een massage cadeau! Ook hiervoor zijn wij U graag van dienst.

Stuur een email

Bel direct