Sport Pedicure

aagje sport pedicure

Pedicure bij Aagje

Pro Voet Pedicure

Nederlanders beseffen de noodzaak voor professionele voetverzorging. Onderzoek van Maurice de Hond toont aan dat in ons land ruim drie miljoen mensen naar een pedicure gaan om de voeten te laten verzorgen. Belangrijkste oorzaken zijn pijnklachten. Veelvoorkomende voetklachten zijn stijfheid, verminderde beweeglijkheid en vergroeiende gewrichten. Dat leidt vaak tot toenemende eeltgroei, meer likdoorns en ingroeiende nagels. Mogelijke gevolgen van onbehandelde voetklachten zijn extra pijn aan de voeten en toename van knie-, heup- en/of rugklachten. Volgens ProVoet hebben mensen die vanwege hun beroep (zogenaamde staande beroepen) veel van hun voeten eisen, deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen.

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij (of hij!) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!

Sport Pedicure

De belangstelling voor voetzorg bij atleten, zowel topsporters als recreatieve sporters, neemt toe, omdat men zich meer en meer realiseert, dat deze zorg geen luxe is, maar voor velen een noodzaak. Immers, sporten is gezond, maar dan het liefst zonder blaren, eelt- en/of nagelproblemen, pijnlijke, brandende voeten enzovoorts. De rol van de pedicure in de sport zal, naast een behandelende, ook een preventieve rol zijn.

Tips voor hardlopers:foto

  • Knip teennagels recht, niet te kort en houd rekening met de natuurlijke vorm van de nagels.
  • Voorkom een weke huid en laat je hardloopschoenen na het dragen bij voorkeur 24 uur rusten om het vocht te laten verdampen.
  • Smeer je voeten in met een voetencrème, deze houdt de huid soepel.

Heeft u interesse in deze behandeling? Neemt u dan contact op met.....

Stuur een email

Bel direct